عوارض اسکن هسته ای برای اطرافیان

عوارض اسکن هسته ای برای اطرافیان

عوارض اسکن هسته ای برای اطرافیان چیست؟ آیا بعد از اسکن هسته ای باید مراقب ارتباط با کودکان باشیم؟ اسکن هسته ای به منظور تشخیص بیماری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در این اسکن از مواد رادیواکتیو به صورت تزریق وریدی استفاده می شود. شما می توانید این اسکن را در مرکز هسته ای سارا انجام دهید. مرکز پزشکی هسته ای سارا از بهترین امکانات برای تصویربرداری بهره می برد. همچنین کادر مجربی که در تسهیل روند تصویربرداری به شما عزیزان کمک می کند.

عوارض اسکن هسته ای برای اطرافیان بیمار
آیا اسکن هسته ای برای اطرافیان بیمار عوارضی دارد؟

اسکن های پزشکی هسته ای  نقش بسیار مهمی در  تشخیص و البته درمان بیماری ها دارند . اسکن هسته ای کاملا بدون درد است و معمولاً به صورت سرپایی انجام می شود. بسته  به شرایط افراد  ممکن است  انواع مختلفی از  اسکن ها مورد استفاده قرار بگیرند. این نوع اسکن عوارض خود را دارد و نمی توان از این عوارض برای شخص و اطرافیان اجتناب کرد. هر چند عوارض خاصی نیست و بیشتر توصیه به حفظ فاصله با زنان باردار و کودکان شده است. بیشتر افراد در رابطه با  عوارض  اسکن  هسته ای برای اطرافیان و حتی خود  شخص سوال می پرسند؟  به همین دلیل در ادامه این مطلب  به بررسی فواید و عوارض اسکن هسته ای می پردازیم.

عوارض اسکن هسته ای برای اطرافیان بیمار

عوارض اسکن هسته ای برای اطرافیان و شما متفاوت هستند. شما ممکن است عوارضی مانند سردرد، حالت تهوع، استفراغ و یا حساسیت در ناحیه تزریق را تجربه کنید. این عوارض برای اطرافیان شما رخ نمی دهد. البته اگر شما نکات مراقبتی پس از تزریق را رعایت نکنید، ممکن است اطرافیان خود را نیز درگیر کنید. در صورتی که با عوارض شدید مانند گرگرفتگی و تپش شدید قلب مواجه شدید، فوراً پزشک خود را در جریان قرار دهید.

معمولاً مواد رادیواکتیو تا ۸ ساعت پس از تزریق و تصویربرداری در بدن باقی می ماند. بهتر است از نزدیک شدن به کودکان و زنان باردار خودداری کنید. اگر هم چاره ای ندارید و فرزندتان در کنار شماست، بهتر است فاصله دو متری را با او رعایت کنید. پس از تزریق مواد رادیواکتیو به بدن، اشعه گاما از بدن ساطع می شود. بهتر است در این مدت فاصله خود را با اطرافیان تا ساعتها رعایت کنید. اشعه گاما را تنها سیستم مخصوص به تصویربرداری هسته ای می تواند تشخیص دهد و شما قادر به دیدن آن نیستید.

سایر مطالب مرتبط با عوارض اسکن هسته ای برای اطرافیان :

عوارض اسکن هسته ای برای زن بارداری
عوارض اسکن هسته ای برای اطرافیان و بد درمانی

اسکن پزشکی هسته ای چیست؟

تصویربرداری پزشکی هسته ای از مقادیر کمی از مواد رادیواکتیو به نام رادیو تراکتورها استفاده می کند که به طور معمول در جریان خون ، استنشاق یا بلعیده می شوند. این  مواد از طریق ناحیه مورد ارزیابی، انرژی را در قالب پرتوهای گاما که توسط یک دوربین ویژه و یک کامپیوتر شناسایی می شود ، ایجاد می کند تا تصاویری از داخل بدن ایجادکند . تصویربرداری  با کمک پزشکی هسته ای اطلاعات بی نظیری را ارائه می دهد که غالباً با استفاده از سایر روشهای تصویربرداری به دست نمی آید و پتانسیل شناسایی بیماری را در مراحل اولیه خود  دارد .

عوارض اسکن هسته ای برای اطرافیان
عوارض اسکن هسته ای برای اطرافیان

نکات بسیار مهم قبل از انجام اسکن هسته ای

درصورتی  که احتمال بارداری باشد و یا در حال شیردهی  باشید ،درمورد بیماریهای اخیر ، شرایط پزشکی ، آلرژی و داروهایی که مصرف می کنید حتما با پزشک خود مطرح کنید و در مورد آنها صحبت کنید. بسته به نوع معاینه ، پزشک به شما توصیه می کند که چه چیزی  قبل از اسکن  بخورید یا بنوشید ، به خصوص اگر برای اسکن نیاز به استفاده  از آرامبخش باشد . لباس راحتی و گشاد بپوشید و از جواهرات در حین  اسمن استفاده نکنید .

مرکز پزشکی هسته ای سارا با بهره گیری از دانش روز دنیا به انجام انواع اسکن های هسته ای می پردازد. اسکن هسته ای دانشی نوین در زمینه عکس برداری از ارگان های داخلی بدن می باشد. جهت ارتباط با شماره های ۰۲۱۸۸۸۰۰۵۲۶ نماس حاصل فرمائید و یا به پیچ اینستاگرام مراجعه کنید.

آیا اشعه آن خطرناک است؟

دوز اشعه ایکس یا مواد رادیواکتیو مورد استفاده در تصویربرداری پزشکی هسته ای می تواند بسیار متفاوت باشد. دوز بستگی به نوع روش و قسمت بدن مورد بررسی دارد. به طور کلی ، مقدار رادیوتراپی که  به فرد منتقل می شود، متفاوت است . افراد در طول آزمایش در معرض سطح کم تابش قرار دارند. خطرات بالقوه سلامتی در معرض اشعه در مقایسه با مزایای آن بسیار کم است .  برخی از عوارض جانبی احتمالی که ممکن است رخ دهد عبارتند از: خونریزی ، درد یا تورم که ممکن است در محل تزریق ایجاد شود .

در مرکز پزشکی هسته ای سارا  قبل از انجام  هر گونه اسکن اطلاعات کافی در اختیار مراجعین   قرار می گیرد . شما می تواندی برای تماس و تعیین وقت با مرکز اسکن هسته ای در تهران تماس بگیرید .

سوالات متداول

مطالب مرتبط

اسکن اسپکت

اسکن اسپکت SPECT (توموگرافی کامپیوتری با نشر فوتون منفرد) یک

یک پاسخ
  1. با سلام . من همسرم پرستار بخش اسکن هسته ای هست . چقدر خطرناکه براش و چطور می تونیم در موردش اطلاعات کسب کنیم ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + سه =