عوارض اسکن هسته ای برای زن باردار
آیا اسکن هسته ای برای زن باردار ضرر دارد؟ آیا زنان باردار مجاز به اسکن قلب هستند ؟ آیا زنان بارداری که نیاز به اسکن هسته ای دارند می توانند در دوران بارداری برای اسکن هسته ای ویزیت شوند ؟
در زنان در سن باروری که احتمال بارداری برای آن ها وجود دارد بهتر است قبل از هر اقدامی ابتدا معاینه شود . اقدامات احتیاطی توصیه شده برای جلوگیری یا به حداقل رساندن تابش به جنین شامل توصیه های بارداری و پرتودرمانی پزشکی است که توسط مرکز پزشکی هسته ای سارا به مراجعین ارائه می شود .
برای ارزیابی احتمال بارداری باید از بیمار با دقت مصاحبه شود. به منظور به حداقل رساندن تعداد دفعات قرار گرفتن جنین در معرض تشعشعات ناخواسته ، مشاوره باید در چندین مکان در بخش پزشکی هسته ای و به ویژه در محل پذیرش آن انجام شود. به طور مثال:
اگر احتمال می دهید که شما باردار باشید ، قبل از دریافت هرگونه ماده رادیواکتیو ، به پزشک یا تکنسین اطلاع دهید.
بسیاری از بیماران به اشتباه تصور می کنند که پرتودهی در معاینه پزشکی هسته ای از زمان شروع کار تصویربرداری با دوربین گاما شروع می شود ، و ممکن است تا زمان تزریق داروی رادیو اکتیو ، از بارداری صحبتی نکنند . بنابراین ، قبل از تجویز داروی رادیواکتیو ، لازم است هر خانم در زمانی که دوره قاعدگی اش به پایان رسیده یا از دست رفته باشد، خود را برای معاینه پزشکی هسته ای آماده کند ، مگر اینکه اطلاعاتی وجود داشته باشد که مانع از بارداری باشد ، مثلاً هیسترکتومی.
اگر چرخه قاعدگی نامنظم باشد ، و رادیوتراپی غیر درمانی انجام شود ، ممکن است قبل از شروع آزمایش حاملگی مشخص شود.
اسکن پزشکی هسته ای برای زنان باردار
همانند روشهای رادیولوژی تشخیصی ، زنان باردار معمولا پس از انجام دچار نگرانی هایی می شوند .اما در روش اسکن های هسته ای به طور حتم این نگرانی بیشتر است زیرا یک ماده رادیو اکتیو در بدن وارد می شود که خطر انتقال آن از جفت به جنین بالا است .
بارداری نیازی به تناقض برای روشهای پزشکی هسته ای ندارد ، به ویژه در موارد تشخیصی شامل رادیونوکلئیدهای کوتاه مدت ، به شرطی که توجیهات بالینی بالایی وجود داشته باشد .
خصوصیات جسمی ، شیمیایی و بیولوژیکی مواد رادیولوژیک فاکتورهای مهم در انتقال احتمالی به جفت است.
نتیجه گیری
استفاده از فعالیتهای تجویز شده کوچکتر و زمان تصویربرداری طولانی تر می تواند دوز جذب شده به جنین را کاهش دهد. این کار در صورتی امکان پذیر است که شرایط بیمار حاد نباشد گاهی اوقات ، می توان مواد رادیو دارویی را تنظیم کرد تا دوز تابش کاهش یابد. در نتیجه باید گفت در صورتی که باردار هستید و نیاز به اسکن هسته ای دارید بهتر است قبل از هر اقدامی با پزشک خود مشورت کنید تا بر اساس شرایط شما بهترین روش درمان را انتخاب کنند .