Search
Close this search box.
اسکن RBC

اسکن RBC

اسکن RBC

اسکن هسته ای RBC از مقادیری مواد رادیواکتیو استفاده می کند تا گلبول های قرمز خون را مشخص کند. سپس بدن انسان اسکن می شود و چگونگی حرکت این سلول ها در بدن بررسی می شود.

اسکن RBC چگونه انجام می گیرد؟

روش بکار گرفته اسکن بسته به علت انجام اسکن، امکان دارد که تفاوت داشته باشد. به طور کلی دو روش اصلی برای انجام این روش وجود دارد که در ادامه به توضیحاتی در این رابطه می پردازیم. اولین روش شامل نمونه گیری از خون فرد می باشد. گلبول های قرمز از نمونه خون گرفته جدا می شود. این سلول ها با مواد رادیواکتیو ترکیب می شوند. سپس از طریق رگ های بدن دوباره به بدن تزریق می شود.

اسکن RBC
اسکن RBC

در روش دوم دارویی به بدن تزریق می شود که این دارو به مواد رادیواکتیو کمک می کند تا به گلبول های قرمز متصل شوند. مواد رادیواکتیو ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بعد از دریافت داروی اول به بدن تزریق می شود.

اسکن بدن می تواند بلافاصله بعد از تزریق مواد رادیواکتیو صورت گیرد و یا با تاخیر صورت گیرد. برای اسکن فرد بر روی میز مخصوصی می خوابد و با یک دوربین مخصوص، تصاویری از بدن گرفته می شود. دوربین مقدار و محل مواد رادیواکتیو تزریقی را می سنجد و از این طریق گلبول های قرمز را می سنجد. در این آزمایش مجموعه ای از اسکن ها انجام می گیرد.

آمادگی برای اسکن RBC

از بیمار خواسته می شود تا یک فرم مخصوصی را امضاء کند. سپس گاون مخصوص پوشیده می شود و هر گونه لوازم اضافی و طلا و جواهر در آورده می شود.

زمانی که سوزن وارد بدن می شود تا از فرد خون گرفته شود و یا برای تزریق مواد دارویی و رادیواکتیو، احتمال دارد که درد خفیفی احساس شود. ایکس ری و مواد رادیواکتیو دردناک نیستند ولی برخی افراد از خوابیدن بر روی میز سفت و سخت کمی احساس ناراحتی می کنند.

علت انجام اسکن RBC

این آزمایش برای یافتن محل دقیق خونریزی صورت می گیرد. در افرادی که از طریق کولون یا دیگر بخش های سیستم گوارشی خونریزی دارند و علت خونریزی مشخص نمی باشد از این روش اسکن استفاده می شود.

در صورتی که جواب آزمایش طبیعی باشد هیچ خونریزی در سیستم گوارشی دیده نمی شود. ولی در غیر اینصورت خونریزی فعالی از بخش یا بخش های مشخصی از سیستم گوارشی دیده می شود.

مرکز پزشکی هسته ای سارا با بهره گیری از دانش روز دنیا به انجام انواع اسکن های هسته ای می پردازد. اسکن هسته ای دانشی نوین در زمینه عکس برداری از ارگان های داخلی بدن می باشد. جهت ارتباط با شماره های ۰۲۱۸۸۸۰۰۵۲۶ نماس حاصل فرمائید و یا به پیچ اینستاگرام مراجعه کنید.

عوارض اسکن RBC

عوارش احتمالی این نوع اسکن به شرح زیر است:

  • غش کردن یا احساس سبکی سر
  • هماتوم یا تجمع خون در زیر پوست
  • عفونت – زیرا احتمال کمی وجود دارد که پوست برش خورده باز شود و میکروب ها وارد بدن شوند.

نتیجه گیری

افراد ندرتاً به مواد رادیواکتیو واکنش آلرژیک نشان می دهند. زیرا فرد در معرض مقدار ناچیزی مواد رادیواکتیو قرار می گیرد که احتمال واکنش آلرژیک را به حداقل می رساند. این مواد به سرعت تجزیه می شوند و نهایتاً ظرف یک تا دو روز از بین می روند. اسکنر هیچ گونه پرتویی ساتع نمی کند بنابراین جای نگرانی نیست. در کل این اسکن برای زنان باردار و شیرده توصیه نمی شود.

منبع: https://medlineplus.gov/ency/article/003835.htm

مطالب مرتبط با این مقاله:

اسکن ریه

اسکن کبد و طحال

اسکن هسته ای مثانه

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − یازده =