Search
Close this search box.
درمان سرطان پروستات با لوتشیوم چگونه انجام می شود؟

درمان سرطان پروستات با لوتشیوم چیست و چگونه انجام می شود؟

درمان سرطان پروستات با لوتشیوم چیست و چگونه انجام می شود؟ اصلاً لوتشیوم چیست و مراکز درمان با لویشیوم در تهران کدام مرکز هستند؟ پیش از هر چیز بد نیست بدانید که لوتشیوم چیست. در واقع لوتشیوم یک آنتی بادی است که برای درمان پروستات به صورت غشایی استفاده می شود. این روش درمانی یکی از محبوب ترین روش های درمانی نزد مردان است. به ویژه آقایانی که سرطان پیشرفته پروستات دارند و تومورهای های آنها نسبت به درمان مقاومت بالایی نشان می دهند. در این مطلب قصد داریم این نوین ترین روش درمانی و نحوه انجام آن در مرکز پزشکی هسته ای سارا را مورد بررسی قرار دهیم. مرکز پزشکی هسته ای سارا یکی از مراکز درمان با لوتشیوم در تهران است.

درمان سرطان پروستات با لوتشیوم

بیش تر بخوانید : اسکن تخلیه معده

نحوه درمان سرطان پیشرفته پروستات با لوتشیوم

لوتشیوم تراپی یا همان درمان سرطان پروستات با لوتشیوم طی یک تزریق انجام می شود. در واقع مواد رادیواکتیو لوتشیوم که از مایع غشایی تشکیل شده، به بدن بیمار تزریق می شود. پس از اینکه این مواد وارد بدن شد به سلول های سرطانی می چسبد و شروع به از بین بردن آنها می کند. هر چقدر از این مواد در بدن باقی بماند، از طریق ادرار دفع خواهد شد. تزریق در لوتشیوم تراپی بر اساس تصاویر پت اسکن انجام می شود که تنها نقاط سرطانی را هدف قرار می دهد.

از یک IV روی بازوی بیمار طی درمان سرطان پروستات با لوتشیوم استفاده می شود. تزریق چیزی حدود چند دقیقه بیشتر طول نمی کشد. منتها بیمار باید یک الی دو ساعت تحت نظر باشد. پس از اطمینان از ایمن بودن وضعیت جسمی، بیمار می تواند به خانه برود. پس از آن هر ۳۰ هفته یکبار باید به پزشک خود مراجعه کنید تا ارزیابی عملکرد لوتشیوم تراپی انجام شود. این کار با استفاده از نمونه خون انجام می شود.

عملکرد لوتشیوم در بدن چگونه است؟

در درمان سرطان پروستات با لوتشیوم از PSMA که نوعی پروتئین است، استفاده می شود. اگر چه اپیتلیوم پروستات به طور طبیعی سطوح بسیار پایینی از PSMA را تولید می کند. تومورهای سرطانی پروستات سطوح بسیار بالایی از PSMA را دارند. اگر سرطان پروستات به نواحی دیگر بدن متاستاز داده باشد، PSMA در آن نواحی قابل تشخیص خواهد بود.

در واقع لوتشیوم یک درمان مبتنی بر تشعشع است که از یک مولکول برای اتصال به گیرنده های PSMA واقع در سلول های سرطانی استفاده می کند. لوتیتیم ۱۷۷ اشعه بتا ساطع می کند که به طور موثر به سلول های سرطانی آسیب می رساند. با هدف قرار دادن مولکول های PSMA، درمان متمرکز بر تشعشع توسط لوتشیوم بسیار دقیق خواهد شد.

مراقبت های بعد از درمان با لوتشیوم

به دلیل استفاده از مواد رادیو اکتیو و جذب نشدن مقداری از آن، لازم است تا یک سری مراقبت ها صورت بگیرد. چرا که بقیه مواد رادیواکتیو هنوز در بدن است و به مرور دفع می شود. مراقبت های مهم و کلیدی را در ادامه برای شما بیان خواهیم کرد.

خوابیدن بعد از درمان سرطان پروستات با لوتشیوم

به مدت ۳ روز، بیمار می بایست روی تختی جداگانه و به دور از سایر اعضای خانواده بخوابد. با شیرخواران، کودکان یا خانم های باردار می بایست تا یک هفته بعد از درمان هیچ ارتباط و تماس فیزیکی نداشته باشید. چنانچه همسر بیمار حامله است، بهتر است بیمار تا دو هفته در کنار همسر خود نخوابد.

ادرار کردن

پس از درمان سرطان پروستات با لوتشیوم سعی کنید حداقل هشت لیوان آب در روز میل کنید. به گونه ای که هر یک الی دو ساعت یک بار نیاز به تخلیه مثانه داشته باشید. در صورت امکان از دستشویی جداگانه استفاده کنید و بعد از هر نوبت ادرار کردن، دو بار سیفون دستشویی را بکشید. در صورت استفاده از دستشویی فرنگی، درب پلاستیکی روی دستشویی حین کشیدن سیفون بسته شود.

بهتر است بیمار به صورت نشسته در دستشویی ادرار کند تا ریسک انتشار آلودگی به سایر مکان ها در دستشویی کاهش یابد. در صورت بروز بی اختیاری ادراری، بهتر است سونداژ برای ۴۸ ساعت نگه داشته شود.

اجابت مزاج

در سه روز ابتدایی درمان بهتر است اجابت مزاج روزانه باشد. در صورت نیاز، استفاده از مواد ملین جهت رسیدن به این هدف می تواند به شما کمک کند.

استحمام پس از درمان سرطان پروستات با لوتشیوم

بهتر است از حوله جداگانه استفاده شود و لباس های بیمار نیز به صورت جداگانه شسته شوند. در هفته اول بعد از درمان سعی کنید، استحمام به صورت روزانه انجام شود.

توصیه های عمومی

اطرافیان در فاصله کم تر از یک متر برای بیش از یک ساعت در کنار بیمار نباشند. به طور کلی سعی شود فاصله از دیگران به میزان دو متر رعایت شود. در سه روز اول از وسایل نقلیه عمومی، حتی الامکان استفاده نکنید. بر حسب وضعیت حال عمومی، بیمار می تواند سه روز بعد از درمان به محل کار خود باز گردد.

مسافرت پس از درمان سرطان پروستات با لوتشیوم

بیمار می تواند بلافاصله بعد از درمان در یک هتل مستقر شود. مسافرت های هوایی می بایست در سه روز ابتدایی درمان حتی الامکان انجام نشود. البته چنانچه انجام مسافرت ضروری است، استفاده از پروازهای داخلی بلامانع است.

سوالات متداول

آمادگی پیش از شروع درمان سرطان پروستات با لوتشیوم چگونه است؟

نیاز به آمادگی خاصی پیش از انجام لوتشیوم تراپی ندارید. تمامی نکات مراقبتی توسط مراکز ارائه دهنده این خدمت ارائه می شود.

بعد از درمان با لوتشیوم چه اتفاقی می افتد؟

بیمار به مرور درمان می شود و در نهایت مشکل توده های سرطانی رفع خواهد شد. البته برگشت پذیر بودن آنها باید با انجام برخی آزمایش ها پیگیری شود.

درمان سرطان پروستات با لوتشیوم چند جلسه است؟

در صورتی که درمان سرطان پروستات با لوتشیوم روی بدن بیمار، بازخورد مثبتی نشان دهد، درمان به این روش ادامه پیدا می کند. هر شش هفته یکبار بیمار جلسه لوتشیوم تراپی خواهد داشت. به طور کلی بیمار باید شش جلسه با این روش درمان شود.

مطالب مرتبط

اسکن موگا MUGA

اسکن موگا MUGA یک آزمایش تصویربرداری غیرتهاجمی که به شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 + یازده =