Search
Close this search box.
حمله قلبی

درباره حمله قلبی چه می‌دانید؟

درچه زمانی حمله قلبی رخ می‌دهد؟ هنگام وقوع حمله قلبی چه باید کرد؟عواقب بعد از سکته قلبی چیست ؟ اگر شما هم اطلاعات کافی در این زمنیه ندارید و در خانواده خود و یا نزدیکان،  فردی که به بیماری های قلبی مبتلا است دارید،  توصیه می‌شود  ادامه مطلب را مطالعه کنید تا  آگاهی خود را در این زمینه افزایش دهید . در این مقاله از سایت مرکز پزشکی هسته ای سارا به موضوع حمله قلبی بیشتر می‌پردازیم:

اختلال در عضله قلب

تنگ شدن رگهایی که عمل خونرسانی به عضله قلب را انجام می‌دهند، باعث می‌شود خون و اکسیژن به اندازه کافی به عضله قلب نرسد، در نتیجه قسمتی از عضله قلب دچار مشکل می‌شود.آسیب به عضلات قلبی باعث احساس درد و فشار در قفسه سینه فرد می‌شود و اگر جریان خون ظرف مدت ۲۰ تا ۴۰ دقیقه به عضله قلب برنگردد، عضله قلب دچار اختلال و شروع به .مردن می‌کند

تنگی رگ خونی به دلیل تشکیل رسوب در داخل آن بروز می‌کند و بالا رفتن فشار خون، بالا بودن سطح چربی های بد خون، کشیدن سیگار، اضطراب و نداشتن فعالیت مناسب آن را تشدید می کند.

درباره حمله قلبی چه می دانید؟

علائم بارز حملات قلبی چیست ؟

۱)احساس درد و فشار در قفسه سینه

۲)درد در نواحی فک، دندان و یا سر درد شدید

۳)کوتاه شدن عمق تنفس

۴)احساس حالت تهوع، استفراغ و سوزش سر دل

۵) تعریق شدید بدن

۶)درد بازو که بیشتر در سمت چپ بدن  تجربه می شود .

لازم به ذکر است که گاهی حملات قلبی بدون علامت هستند. متاسفانه حملات قلبی بدون علامت به نسبت خطرناک تر هستند . حملات قلبی که بدون هیچ علائمی بروز می کنند   بسیار خطرناک تر هستند . برخی از افراد  در زمان تجربه این علائم تصور می کنند که به سوءهاضمه، چاقی یا اضطراب  مبتلا شده اند و  آن را جدی تلقی نمی کنند  و به پزشک  برای بررسی علت مراجعه نمی کنند. ولی تأخیر در درمان ممکن است موجب نقص دائمی کارکرد قلبی و یا حتی مرگ شود.

حمله قلبی چگونه رخ میدهد؟

بعد از انسداد رگ و نرسیدن خون به عضله قلب بیمار دچار علایمی می شود که ناشی از ایسکمی یا عدم خونرسانی به عضله می باشد. عمده علایم بالینی بصورت زیر است:

درد فشارنده و یا سوزشی پشت جناغ قفسه سینه که به نیم سینه چپ گاها هر دو نیم سینه و یا راست انتشار می یابد. عموما بیمار احساس فشردگی سینه یا سنگینی سینه و یا کمبود هوا و خفگی دارد این درد می تواند به بازوی چپ و گردن و فک تحتانی نیز منتشر شود.

تنگی نفس ناگهانی توام با احساس خفگی و سنگینی سینه که می تواند به همراه تعریق تپش قلب و حالت تهوع نیز باشد.

یکسری تظاهرات غیر شایع نیز در انفارکتوس قلبی دیده می شوند که عمدتا در بیماران دیابتی یا مسن بروز می کنند که به اصطلاح انفارکتوس خاموش یا بی صدا ( Silent MI ) گفته می شود که بصورت تعریق سرد ناگهانی بدون توجیه، سرگیجه ناگهانی، تهوع، تپش قلب ناگهانی، ضعف ناگهانی بدون توجیه می باشد که هرچند این موارد از شیوع بسیار کمی برخورد دارند ولی می بایست مورد توجه قرار گیرند.

علایم ذکر شده در بالا دربیماران با سکته قلبی عموما بیشتر از چند دقیقه ( حدود ۲۰ دقیقه ) طول می کشد ولی در موارد آنژین قلبی ( به اصطلاح عوام سکته ناقص ) کمتر از ۲۰ دقیقه طول کشیده و خود بخود یا با مصرف قرص زیر زبانی بر طرف می شود که با مشاهده این علایم بیمار می بایست به اولین مرکز درمانی مراجعه نماید.

عوامل خطر زا در زمان حملات قلبی

دانستن اینکه چه عواملی می تواند خطر حملات قلبی را بیشتر کند به شما کمک می کند تا با کاهش آنها در محیط زندگی خود، خطر بیماریهای قلبی را کمتر کنید.

اگر بخواهیم این  موارد را لیست کنیم  شامل موارد زیر می شود :

۱)بالا بودن کلسترول خون

۲)اضافه وزن

۳)فشار خون بالا

۴)مصرف دخانیات

۵)بالا بودن سطح قند خون

داشتن سابقه حمله قلبی در خانواده و جنسیت مذکر نیز از علل حملات قلبی است.

شما می توانید با برنامه ریزی و کمی تغییر در سبک زندگی خود، مثلا با ورزش سبک همچون پیاده روی روزانه و با استفاده از رژیم  های غذایی کم چربی وزن خود را کاهش دهید. اگر فشار خون بالا دارید، یا قند خون یا چربی خون شما بالاست، هر چه زودتر تحت نظر پزشک درمان خود را شروع کنید تا دچار مشکلات بعدی نشوید. ترک سیگار عامل مهمی است که باید هرچه زودتر انجام شود تا به پیشگیری از بروز مشکلات قلبی بیشتر کمک کند.

مرکز پزشکی هسته ای سارا با بهره گیری از دانش روز دنیا به انجام انواع اسکن های هسته ای می پردازد. اسکن هسته ای دانشی نوین در زمینه عکس برداری از ارگان های داخلی بدن می باشد. جهت ارتباط با شماره های ۰۲۱۸۸۸۰۰۵۲۶ نماس حاصل فرمائید و یا به پیچ اینستاگرام مراجعه کنید.

راههای تشخیص حمله قلبی

مشکلات قلبی هرچه زودتر تشخیص داده شوند، درمان بهتر و سریعتر صورت می گیرد و از عوارض ناشی از حمله های قلبی پیشگیری خواهد شد. بنابراین به محض مشاهده علائم قلبی به خصوص درد یا فشار در قفسه سینه به نزدیکترین مراکز درمانی مراجعه و تحت درمان قرار بگیرد.

در مراکز درمانی با انجام آزمایشات تشخیصی از جمله اسکن هسته ای قلب  و معاینات ویژه به بررسی علائم بیماری می پردازند و در صورتی که علائم مربوط به حمله قلبی باشد به سرعت درمان آغاز می شود .

روش های تشخیصی حملات قلبی

انجام نوار قلب

نوار قلب تمام فعالیت های قلب را  ثبت  می کند در نتیجه نواحی از  عضله قلب  که دچار کمبود اکسیژن شده اند، در نوار قلب مشخص می گردد . با کمک نوار قلب می توان  مشکلات  قدیمی  قلب را نیز بررسی کرد.

اکوکاردیوگرافی

با استفاده از اکو می توان عملکرد بطنها و دریچه های قلبی را مشاهده کرد و مشکلات احتمالی را تعیین نمود.

اسکن هسته ای قلب

اسکن پرفیوژرن میوکارد (اسکن قلب) روش تشخیصی است که خونرسانی میوکارد (عضله قلب) را مورد بررسی قرار می دهد.

در اسکن هسته ای قلب با تزریق وریدی ماده رادیواکتیو (معمولاً تکنسیم ۹۹ یا تالیوم ۲۰۱)، خونرسانی به عضله قلب در دو مرحله یک بار در زمان فعالیت (استرس) و بار دیگر در حالت استراحت بطور جداگانه مورد بررسی قرار می گیرد.

علائم بیماری تنگی سرخرگهای کرونر قلب غالباً در هنگام فعالیت بیمار ظاهر می شوند و معمولاً در حالت استراحت، بیمار هیچ گونه علائمی ندارد. بنابراین جهت بررسی دقیق تر وضعیت خونرسانی به عضله قلب، قلب در شرایط سخت بررسی می شود  تا آن منطقه که دچار افت نسبی جریان خون (ایسکمی) به علت تنگی سرخرگی است، خود را بهتر نشان دهد. در اینصورت با درمان بموقع تنگی، از پیشرفت بیماری و خطرات بعدی بیمار  پیشگیری خواهد شد.

بررسی وضعیت قلب با کمک آزمایشات خونی

با استفاده از آزمایشات خونی موادی در خون را اندازه می گیرند که بالا رفتن آنها نشانه آسیب قلبی است این آزمایشات کاملا تخصصی است و در مراکز درمانی خاص انجام می شود.

در تمام این روش هایی که در بالا ذکر شد، اسکن هسته ای قلب  یکی از دقیق ترین و کاربردی ترین روش های تشخیصی برای بررسی وضعیت کلی قلب است، شما می توانید  با مشاهده هر کدام از علائم ذکر  شده  به مرکز پزشکی هسته ای سارا مراجعه کنید،  تا با استفاده از ابزار ها و تجهیزات نوین  از خدمات این مرکز بهره ببرید .

مطالب مرتبط

اسکن موگا MUGA

اسکن موگا MUGA یک آزمایش تصویربرداری غیرتهاجمی که به شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 5 =